ib.eco

Motivație
Deși nutrițional este cea mai echilibrată dietă, veganismul este considerat de mulți omnivori ca fiind inferior ca gust și nutrienți. Cu opțiunile plictisitoare din România, putem înțelege de ce. Însă, atunci când este combinată corect, mâncarea din plante poate asigura majoritatea nutrienților necesari unui organism sănătos și ne poate feri de numeroase boli sau afecțiuni. În plus, nici gustul și nici forma nu trebuie să sufere, căci unele arome, tehnici și prezentări pot aduce mâncarea vegană la rang de artă.
Misiune
Ib.eco este o platformă pentru promovarea hranei vegane, cu ingrediente preponderent sustenabile și cu cât mai puțină risipă. Vrem să demonstrăm că mâncarea vegană poate fi spectaculoasă și nutritivă în același timp și astfel să inspirăm pe cât mai multă lume să introducă în dietă mai multe plante sau chiar să facă tranziția spre veganism.
Valori
În crearea de mâncare vegană, ne ghidează câteva principii: ingredientele să fie exclusiv vegane, inclusiv fără miere sau polen; evităm cât de mult putem ambalajele și risipa alimentară, pe care o putem preveni prin refolosirea felurilor deja preparate ca bază pentru alte feluri de mâncare; alegem de câte ori este posibil ingrediente locale, de sezon, de la producători în sistem regenerativ-organic sau organic; gătim de cele mai multe ori de la 0, din ingrediente neprocesate, astfel încât să putem controla ingredientele și tehnicile utilizate.
Activități
Site-ul conține rețete dezvoltate de Irina Breniuc, care a urmat cursuri de vegan chef, nutriție și fotografie culinară. De asemenea, cuprinde și recenzii de mâncare vegană experimentată în România și în Europa. Pe viitor, ne propunem să dezvoltăm și partea de ateliere de gătit vegan, low waste și sustenabil, dar și să oferim ocazional experiențe culinare inedite.